KARYA PELAJAR

Sahabat….

Namamu tak pernah luntur
Dalam ingatanku
Walau sesaat pun
Kerana aku tahu
Kaulah sahabatku
Pertama kali aku mengenalimu
Aku sungguh menaruh prasangka

Dan…

Semua itu hanyalah
Tafsiran yang salah
Setelah kita bersama mendirikan
Mahkota istana atas dasar
Satu persahabatan…..
Aku sungguh bahagia
Disamapingmu sahabat…
Pelbagai cabaran dan rintangan
Yang akan melanda
Segalanya dapat kita harungi

Sahabat…

Walau kita berjauhan
Namun aku tak pernah melupakan
Segala kenangan yang telah
Kita Bina
Aku amat menyayangimu
Insan yang bergelar sahabat…
Sahabat….ZACHIENA….

Hasil Karya,
Chachyel

Sahabat Itu Penting
Untuk Setiap Insan….

FRIENDSHIP IS THE ONLY CEMENT
THAT WILLEVER HOLD THE WORLD
TOGETHER…..

2 Responses to KARYA PELAJAR

  1. upper6one'08 says:

    hai cikgu!!!!
    in my opinion, why not letak gmbr student2 SMK KAPIT yang dulu…mksd sy bekas student…walaupun km tdk di skolah lagi tapi dlm hati km STILL warga SMK KAPIT. THAT THR FACT!!!

  2. PinkyME says:

    erm…. y not smk kapit wujudkan 1 persatuan mcm kat U tu. izit alumni ke? ada reunion pelajar… then, mgkn buat annual dinner 4 ex student sambil kuitp derma. so secara tak langsung para pelajar yg dah lepasan tu ada gak sumbangan scr kepada skolah. ini cadangan je. hope cikgu fikirkan lah ye.
    kitaorg sentiasa sokong dari atas bukit skolah. hue hue hue

Comments are closed.